Kisbér város hivatalos honlapja
           
       

Kisbérről tudósított a Mária Rádió

2010. november 28. , vasárnap
Kisbérről tudósított a Mária Rádió

Ismét egy jeles eseménynek lehetett szem és fültanúja nemcsak Kisbér hívő közössége, hanem sokan mások is, akik a Mária Rádión keresztül kapcsolódtak be a vasárnapi szentmisébe.

Megtiszteltetés számunkra, hogy a Mária Rádió a kisbéri Plébániát választotta a hét plébániájának és közvetítették november 21-én, Krisztus Király Vasárnapján az ünnepi szentmisét, és még a rákövetkező hét esti szentmiséit is a rózsafüzér imádsággal együtt.
Különleges esemény mindez, hiszen nem sok település büszkélkedhet azzal, hogy a rádión keresztül, szinte az egész világ részese lehet egy közösség életének, miközben Istent dicsőítik. A szentmise pedig nem volt mindennapi. Lork István Művész Úr ajándékaként a templom saját mise ordináriuma (ezek a szentmise állandó részei: Uram irgalmazz, Dicsőség, Hiszekegy, Szent vagy, Isten Báránya) volt hallható, amit 2010. augusztus 15-re, templomunk búcsúnapjára komponált. A háromszólamú énekkari művet Bartha Melinda vezetésével, Kisbér Városának Pro Cantata Énekkara adta elő. Büszkék lehetünk városunk tehetségeire és nagy öröm tölthet el bennünket, hogy nemcsak a helybéliek, hanem sokan mások, határon innen és túl, a Mária Rádiónak köszönhetően hallhattak a mi kis városunkról. Köszönetünket fejezzük ki továbbá Molnár Tibor Kántor Úrnak, aki oly nagy odaadással kíséri templomunk énekeit és tanítja a híveket, hogy a szentmisén jelenlévők minél többen énekükkel is dicsőíthessék az Istent. Mert, ahogy a régi mondás tartja: aki szépen énekel, az kétszeresen imádkozik. Fontos még megemlíteni a Hét plébániája című műsorban elhangzott interjú résztvevőit: Bajkai Csaba atya, Samuné Kiss Boglárka, Zsédely Ferenc, Tóthné Jámbor Marianna és Nagy Dániel, akik röviden megfogalmazták a hallgatóság számára, mit is jelent egy közösséget vezetni, mik azok az örömök és nehézségek, amik jelen vannak Kisbéren a katolikus egyház életében.
Isten áldja mindazokat, akik a keresztény hit előmozdításán munkálkodnak, hogy az ő segítségüknek köszönhetően mi is könnyebben rátaláljunk az Istenhez vezető útra.
Köszönjük a Mária Rádió munkáját, legyen ez a Rádió sokak számára a hit forrása és útja, ami Krisztus által Istenhez vezet. Ha lehetőségünk van rá, hallgassuk minél többen az FM 88,3 MHz-en vagy interneten a www.mariaradio.hu -n, hogy a távolinak tűnő egyház közelebb kerüljön hozzánk.

Bondár Balázs
a kisbéri Plébánia Képviselő-testületének tagja

 • Elérhetőségek
 • Galéria
 • Kultúra
 • Látnivalók
 • Munkalehetőségek
 • Sport
 • Szálláshelyek
 • Testületi ülések
 • Videók
 • Városi KönyvtárWass Albert Művelődési Központ
  Kisbér Város Önkormányzata - 2870 Kisbér, Széchenyi u. 2. - Telefon: (+36 34) 552-002 - E-mail: titkarsag@kisber.hu