Kisbér város hivatalos honlapja
           
       

Kisbéri Horgász Egyesület

2011. január 31. , hétfő

Az egyesület 1949-ben alakult 24 fővel, mely nagyon lassan emelkedett 72 főre. 1991-ig csak a település közepén található 3.2 hektáros Park-tó jelentette a tagságnak a horgász-lehetőséget. 1975-ben betonozták le a Kórház felőli gátat. 1991-ben egy nagyszabású tókotrást hajtottak végre, majd ezt követően kilenc évig ez a tó mindenki rendelkezésére állt. ’92-től a vízbe sok apróhal, kárász, amur, ponty és csuka került.

A tagság ezalatt szervezett körülmények között az un. Zöldmalmi tavakon horgászott, mely állt egy 2 hektáros, valamint két 0.5 hektáros tóból. 2000-ben három horgászegyesület fúziójából alakult a jelenlegi szervezet. 2002-ben kezdtük el építeni a Park-tó partján a horgásztanyánkat, mely megfelel a XXI. század követelményeinek. A vendégházon kívül a klubhelyiség, a 80 fő befogadására alkalmas filagória és vizesblokk lehetővé teszi a nagyobb létszámú versenyek és egyéb rendezvények kulturált lebonyolítását.

Kiemelt rendezvényünk a már 6.éve kiírt éjszakai horgász- verseny, általában 40-42 kétfős csapat részvételével, akik 5-6 megyéből jönnek versenyezni. A tanya építésében és az egyesületi élet felfejlesztésében nagy segítséget jelentettek az ALCOA móri gyáregységénél benyújtott pályázatok, melyeken milliós nagyságrendű támogatást sikerült elnyerni.

Tavaink könnyen megközelíthetőek, a Park-tó a 81-es úttól kb 800 m-re található, de a Zöldmalmi tavak távolsága sem több 2 km-nél. Ha valaki nálunk szeretné eltölteni szabadidejét, biztos, hogy a friss levegőn, a kellemes, nyugodt környezeten kívül, a halfogás élményében is részesül, hiszen az elmúlt évben is közel 100 mázsa hal került a telepítés során horgászvizeinkbe. A nagy halakkal való találkozás sem a mesék birodalmába tartozik, hiszen a húsz kiló körüli amurok és harcsák mellett rekordlista közeli süllőket rejtenek a vizeink: 2003-ban Foltin Tibor által fogott 11.25 kg-os süllője, és Ruszin János 2006.nyarán fogott 13.00 kg-os süllője az igazán figyelemre – és követésre – méltó. Reméljük, felkeltettük érdeklődését a helyi horgászati lehetőségek iránt, és hamarosan üdvözölhetjük nálunk! Kívánunk élményekben, halban gazdag kirándulást a Bakony északi kapujában!

Kisbéri Horgász Egyesület Vezetősége


Az egyesület weboldala: https://kisberihorgaszegyesulet.hu/

 • Elérhetőségek
 • Galéria
 • Kultúra
 • Látnivalók
 • Munkalehetőségek
 • Sport
 • Szálláshelyek
 • Testületi ülések
 • Videók
 • Városi KönyvtárWass Albert Művelődési Központ
  Kisbér Város Önkormányzata - 2870 Kisbér, Széchenyi u. 2. - Telefon: (+36 34) 552-002 - E-mail: titkarsag@kisber.hu