Kisbér város hivatalos honlapja
           
       

KDOP-5.2.2/C-2f-2009-0003 pályázat anyaga

KDOP-5.2.2/C-2f-2009-0003
Családok és időskorúak szociális ellátásának kistérségi szintű fejlesztése

2012. február 15.

Jobb körülmények között segítik a családokat és a rászorulókat a kisbéri kistérségben. A szolgáltatások, 16 településen, önálló helyszínen elérhetővé váltak, amely megsokszorozza a munkavégzés hatékonyságát.

A Kisbéri Többcélú Kistérségi Társulás 143 912 703,-Ft-os támogatást nyert, az Európai Unió és a Magyar Állam által. Az Új Széchenyi Terv keretében, a Kisbéri kistérség szociális és gyermekjóléti alapszolgáltatási központ alapvető infrastrukturális feltételei, 161,6 MFt-ból valósultak meg. Az épület felújításokkal 15 új telephely jött létre, és a központ is megújult. Kisbéren és Tárkányon létrehozták az idősek napközi otthonát, az ÖNO-t, ahol szociális étkeztetést is biztosítanak a rászorulóknak. A 14 kis szociális irodában pedig, a szakellátásnak a szakembereivel, találkozhatnak a rászorulók, illetve ez egy olyan információs központ is lesz, ahol mindenki tudja jelezni a problémáját. A szolgáltatások tehát, minden településen, önálló helyszínen elérhetővé váltak, amely megsokszorozza a munkavégzés hatékonyságát. Ezáltal a családsegítő központ munkatársai nemcsak Kisbéren, hanem a térség községeiben is segítenek a hozzájuk forduló rászorulókon.


Kisbéri Kistérségi Szociális és
Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ

2870 Kisbér, Angolkert 1.
Tel.: 34/353-133
Nyitva: H-Cs: 07.30-16.00h, P.: 07.30-13.30h


Letölthető PDF formátumban:
Családok és időskorúak szociális ellátásának kistérségi szintű fejlesztése
 



Megújult a szociális ellátás a kisbéri kistérségben

Jobb körülmények között segítik a családokat és a rászorulókat a kisbéri kistérségben. A szolgáltatások, 16 településen, önálló helyszínen elérhetővé váltak, amely megsokszorozza a munkavégzés hatékonyságát.

A Kisbéri Többcélú Kistérségi Társulás, a Családok és időskorúak szociális ellátásának kistérségi szintű fejlesztése című projekt megvalósításához nyert támogatást. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott összeg 143 912 703,-Ft.

A Kistérségi Társulás Kisbéren tartotta a projekt záró ünnepségét, a megújult Kisbéri Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központban. Az eseményen többek között jelen voltak, Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott, dr. Udvardi Erzsébet a Kisbéri Többcélú Kistérségi Társulás elnöke, valamint a projektben résztvevő települések polgármesterei is. A beruházásokról a Kisbéri Többcélú Kistérségi Társulás elnökét kérdeztük:

- Mikor indult a beruházás és miért volt erre szükség?

2008-ban indítottuk ezt a projektet, a kistérség minden települését bevontuk, akinek erre szüksége volt, így 16 résztvevővel indult meg a pályázat. Két nagy beruházás mellett, 14 településen készült el, úgynevezett kis iroda, ahol a szakellátásnak a szakembereivel, találkozhatnak a rászorulók, illetve ez egy olyan információs központ is lesz, ahol mindenki tudja jelezni a problémáját.

- A nappali ellátást, mely településeken sikerült megoldani?

Másik két nagy beruházásunk, az a tárkányi és a kisbéri beruházás. Tárkányon egy hasonló, idősek nappali ellátására szolgáló, tehát mintegy napközi otthonnak megfelelő, étkezésre is alkalmas épületet alakítottunk ki. Itt pedig a kisbéri épületben, ahol korábban a családsegítő központ, a pedagógiai szakszolgálat is működött, létrehoztuk az úgynevezett idősek napközi otthonát.

- Milyen szerepük van a szociális irodáknak?

Nemcsak pillanatnyilag kell gondoskodni valakiről, hanem én azt hiszem, hogy ezeknek az irodáknak óriási szerepe lesz a szemléletváltás kialakításában is. De az öngondoskodás is fontos, egy kicsit a nevelés is, és az, hogy ezekkel a családokkal tartani kell a kapcsolatot. Szóval rengeteg feladata lesz azoknak, akik itt dolgoznak.

- Összességében, hogyan sikerült megvalósítani a szociális ellátást?

Összességében elhúzódott ez a projekt, 205 millió forinttal zártuk. Ezt azért fontos megemlíteni, mert 160 millió forinttal számoltunk. Tehát itt van egy 45 millió forintos plussz, amit kénytelenek voltunk bevállalni. Kisbér is vállalt belőle jelentősen, Tárkány is és a kis irodák is. Időközben a komplett akadálymentesítést is megvalósítottuk. Aztán időközben egyéb igények jöttek, kiderült, hogy nem feltétlenül férünk bele azokba a keretekbe, illetve kétszer is volt ÁFA emelés. Tehát ez is jelentett nekünk egy többlet terhet. Szerintem minden polgármestert, az motivált, hogy nagyon sok rászoruló van, egyre több és segíteni kell rajtuk.


Letölthető PDF formátumban:
Megújult a szociális ellátás a kisbéri kistérségben

 


 

A projekt nyitó- és záró videója

2012. július 01. , vasárnap

A projekt nyitóképei

2012. július 01. , vasárnap

A projekt záró képek

2012. július 01. , vasárnap

Ácsteszér - Szociális irodát hoztak létre Ácsteszéren

2012. június 14. , csütörtök
Jobb körülmények között segítik a családokat és a rászorulókat a kisbéri kistérségben. A szolgáltatások, már Ácsteszéren is elérhetőek. A szociális irodában, a szakellátásnak a szakembereivel, találkozhatnak a rászorulók, illetve ez egy olyan információs központ is lesz, ahol mindenki tudja jelezni a problémáját.

Aka - Akán is létesült szociális irodahelyiség

2012. június 14. , csütörtök
Jobb körülmények között segítik a családokat és a rászorulókat a kisbéri kistérségben. A szolgáltatások, már Akán is elérhetőek. A szociális irodában, a szakellátásnak a szakembereivel, találkozhatnak a rászorulók, illetve ez egy olyan információs központ is lesz, ahol mindenki tudja jelezni a problémáját.

Ászár

2012. július 01. , vasárnap

Bakonybánk

2012. július 01. , vasárnap

Bakonysárkány - Szociális iroda kapott helyet Bakonysárkányon

2012. június 14. , csütörtök
Jobb körülmények között segítik a családokat és a rászorulókat a kisbéri kistérségben. A szolgáltatások, már Bakonysárkányon is elérhetőek. A szociális irodában, a szakellátásnak a szakembereivel, találkozhatnak a rászorulók, illetve ez egy olyan információs központ is lesz, ahol mindenki tudja jelezni a problémáját.

Bakonyszombathely - Bakonyszombathelyen is létesült szociális iroda

2012. június 14. , csütörtök
Jobb körülmények között segítik a családokat és a rászorulókat a kisbéri kistérségben. A szolgáltatások, már Bakonyszombathelyen is elérhetőek. A szociális irodában, a szakellátásnak a szakembereivel, találkozhatnak a rászorulók, illetve ez egy olyan információs központ is lesz, ahol mindenki tudja jelezni a problémáját.

Bársonyos

2012. július 01. , vasárnap

Császár - Császáron egy szociális alapszolgáltatási irodát alakítottak ki

2012. június 14. , csütörtök
Jobb körülmények között segítik a családokat és a rászorulókat a kisbéri kistérségben. A szolgáltatások, már Császáron is elérhetőek. A szociális irodában, a szakellátásnak a szakembereivel, találkozhatnak a rászorulók, illetve ez egy olyan információs központ is lesz, ahol mindenki tudja jelezni a problémáját.

Csatka

2012. július 01. , vasárnap

Ete - Etén is felújították a szociális irodát

2012. június 14. , csütörtök
Jobb körülmények között segítik a családokat és a rászorulókat a kisbéri kistérségben. A szolgáltatások, már Etén is elérhetőek. A szociális irodában, a szakellátásnak a szakembereivel, találkozhatnak a rászorulók, illetve ez egy olyan információs központ is lesz, ahol mindenki tudja jelezni a problémáját.

Kerékteleki

2012. július 01. , vasárnap

Kisbér - Bővült a Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ Kisbéren

2012. június 14. , csütörtök
Jobb körülmények között segítik a családokat és a rászorulókat a kisbéri kistérségben. Kisbéren a Kisbéri Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ felújítása és bővítése történt meg, ezzel létrejött az idősek napközi otthona.

Réde

2012. július 01. , vasárnap

Súr - Szociális és gyermekjóléti iroda Súron

2012. június 14. , csütörtök
Jobb körülmények között segítik a családokat és a rászorulókat a kisbéri kistérségben. A szolgáltatások, már Súron is elérhetőek. A szociális irodában, a szakellátásnak a szakembereivel, találkozhatnak a rászorulók, illetve ez egy olyan információs központ is lesz, ahol mindenki tudja jelezni a problémáját.

Tárkány - Szociális iroda nyílt Tárkányban

2012. június 14. , csütörtök
Jobb körülmények között segítik a családokat és a rászorulókat a kisbéri kistérségben. A szolgáltatások, már Tárkányban is elérhetőek. A szociális irodában, a szakellátásnak a szakembereivel, találkozhatnak a rászorulók, illetve ez egy olyan információs központ is lesz, ahol mindenki tudja jelezni a problémáját.

Vérteskethely - Vérteskethelyen is található szociális iroda

2012. június 14. , csütörtök
Jobb körülmények között segítik a családokat és a rászorulókat a kisbéri kistérségben. A szolgáltatások, már Vérteskethelyen is elérhetőek. A szociális irodában, a szakellátásnak a szakembereivel, találkozhatnak a rászorulók, illetve ez egy olyan információs központ is lesz, ahol mindenki tudja jelezni a problémáját.
  • Elérhetőségek
  • Galéria
  • Kultúra
  • Látnivalók
  • Munkalehetőségek
  • Sport
  • Szálláshelyek
  • Testületi ülések
  • Videók
  • Városi KönyvtárWass Albert Művelődési Központ
    Kisbér Város Önkormányzata - 2870 Kisbér, Széchenyi u. 2. - Telefon: (+36 34) 552-002 - E-mail: titkarsag@kisber.hu