Kisbér város hivatalos honlapja
           
       

Aka - Akán is létesült szociális irodahelyiség

2012. június 14. , csütörtök
Aka - Akán is létesült szociális irodahelyiségAka - Akán is létesült szociális irodahelyiségAka - Akán is létesült szociális irodahelyiségAka - Akán is létesült szociális irodahelyiségAka - Akán is létesült szociális irodahelyiségAka - Akán is létesült szociális irodahelyiség

Jobb körülmények között segítik a családokat és a rászorulókat a kisbéri kistérségben. A szolgáltatások, már Akán is elérhetőek. A szociális irodában, a szakellátásnak a szakembereivel, találkozhatnak a rászorulók, illetve ez egy olyan információs központ is lesz, ahol mindenki tudja jelezni a problémáját.

Akán, a szociális iroda kialakítására, egy használaton kívüli tűzoltó szertárt jelöltek ki. Az irodát az irattárból alakították ki, egy kézmosóval és egy WC helyiséggel. Az épület homlokzatát teljes egészében felújították. Az épületbe a gázt, a vizet és a villanyt is bevezették. Az épület mellett új zárt szennyvíztározót létesítettek. A falaknál utólagos falszigetelés készült. A teljes vakolatot leverték, újravakolták, majd újrafestették. A külső falak 8 cm vastag homlokzati hőszigetelést kaptak. A meglévő padozatot egészen a tömörített talajig felszedték, majd egy teljesen új rétegrendet építettek. A bejáratnál új hőszigetelt műanyag bejárati ajtót helyeztek el, a belső helyiségekbe papírrács betétes, dekorfóliázott fa beltéri ajtó került. A meglévő ablakot hőszigetelt, fokozott légzárású műanyag ablakra cserélték. Az irodába konvektort szereltek fel, valamint a lámpákat, konnektorokat és villanykapcsolókat kicserélték. A helyiségbe új gázórát, új vízórát helyeztek el, a meglévő villanyórát pedig kicserélték.
A Kisbéri Többcélú Kistérségi Társulás, a Családok és időskorúak szociális ellátásának kistérségi szintű fejlesztése című projekt megvalósításához nyert támogatást. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott összeg 143 912 703,-Ft. Az Új Széchenyi Terv keretében, a Kisbéri kistérség szociális és gyermekjóléti alapszolgáltatási központ alapvető infrastrukturális feltételei, 161,6 mFt-ból valósultak meg. A szolgáltatások - a nappali ellátás kivételével, minden településen, önálló helyszínen elérhetővé váltak, amely megsokszorozza a munkavégzés hatékonyságát. Az épület felújításokkal 15 új telephely jött létre, és a központ is megújult. A családsegítő központ munkatársai nemcsak Kisbéren, hanem a térség községeiben is segítenek a hozzájuk forduló rászorulókon.


Letölthető PDF formátumban:
Akán is létesült szociális irodahelyiség

Aka - Akán is létesült szociális irodahelyiség
 • Elérhetőségek
 • Galéria
 • Kultúra
 • Látnivalók
 • Munkalehetőségek
 • Sport
 • Szálláshelyek
 • Testületi ülések
 • Videók
 • Városi KönyvtárWass Albert Művelődési Központ
  Kisbér Város Önkormányzata - 2870 Kisbér, Széchenyi u. 2. - Telefon: (+36 34) 552-002 - E-mail: titkarsag@kisber.hu