Kisbér város hivatalos honlapja
           
       

Vállalkozói fórum

2017. április 02. , vasárnap
Vállalkozói fórumVállalkozói fórumVállalkozói fórumVállalkozói fórumVállalkozói fórumVállalkozói fórum

Sinkovicz Zoltán, Kisbér város polgármestere hívta meg a helyi vállalkozókat és a városban működő vállalatok képviselőit 2017. március 30-án délutánra egy beszélgetésre, ahol tájékoztatást adott az elmúlt 28 hónap fejlesztéseiről, beruházásairól, és a jövőbeni tervekről.

Miután köszöntötte a vendégeket és a fórumot megtisztelő Czunyiné Dr. Bertalan Judit, egyéni országgyűlési képviselőnket, bemutatta az ADRILUX Kft. (u.n. lámpagyár) ügyvezető igazgatóját és tulajdonosát, Csiki-Szász Andrást.

Az igazgató úr bemutatkozó előadásában elmondta, hogy 13 évvel ezelőtt alapította meg a mintegy 10 ezer m2-es anyagyárat 200 munkással Kínában. Az egész világba exportálnak Ausztráliába, Új-Zélandra, Madagaszkárra, Dél-Amerikába, Argentínába és Európa több országába, mintegy 45 országban jelen vannak. Terveik szerint a magyar gyár az európai piacot fogja ellátni. Kisbéren egy 7.000 m2-es gyárra kaptak építési engedélyt, melyből az első 1.200 m2-es üzem március 16-án beindult, ahol csillárok, falilámpák és egyéb lámpák összeszerelése folyik. Terveik szerint ebben az évben egy további csarnokot építenek és jövőre egy harmadikat, így a kínai gyár termelésének mintegy 70%-át kívánják Magyarországra telepíteni.

Bemutatkozása végén Csiki-Szász András megköszönte mindenkinek a segítségét, akik segítették a gyár létrehozásában, Sinkovicz Zoltán polgármesternek, a Polgármesteri Hivatal munkatársainak, s külön kiemelve Czunyiné Dr. Bertalan Juditnak a hathatós segítségét.

A fórum folytatásaként képviselő asszony köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, hogy annak ellenére, hogy kedvező környezete és adottságai vannak, nagyon sokáig nem érkezett befektető Kisbérre, mivel igen nagy a munkaerő elszívás a győri, komáromi és móri ipari parkok részéről. Éppen ezért örömteli, hogy az Adrilux cégcsoport Kisbért választotta új telephelyéül, és mindezt saját anyagi forrásaiból, állami támogatás nélkül végzi el.

De minden jóban van valami rossz – tette hozzá kormánybiztos asszony –, hiszen amikor ez a beruházás elindult a munkaerő piac azt mutatta a megyénkben, hogy van szabad kapacitás, azonban ez mára nagyon megváltozott. A megyénkben 3-4 évvel ezelőtt 11,7-12,1%-os, a kisbéri kistérségben 13-14%-os volt a munkanélküliségi ráta. A kisbéri kistérségben mára ez átfordult 3% alá. Mindezek ellenére bízik benne képviselő asszony, hogy a felépülő három csarnokhoz szükséges munkaerő biztosítva lesz, ehhez mind az önkormányzat, mind a kormányzati szervek minden segítséget meg fognak adni.

A beszédek után Sinkovicz Zoltán polgármester mintegy 70 perces előadása következett, amelyben képekkel illusztrálva ismertette az önkormányzat elmúlt 28 hónap alatt történt fejlesztéseit, beruházásait és a jövőbeni elképzeléseket, pályázatokat.


A prezentáció letölthető a következő linkről:

- Múlt, jelen, jövő (.PDF)

 • Elérhetőségek
 • Galéria
 • Kultúra
 • Látnivalók
 • Munkalehetőségek
 • Sport
 • Szálláshelyek
 • Testületi ülések
 • Videók
 • Városi KönyvtárWass Albert Művelődési Központ
  Kisbér Város Önkormányzata - 2870 Kisbér, Széchenyi u. 2. - Telefon: (+36 34) 552-002 - E-mail: titkarsag@kisber.hu