Kisbér város hivatalos honlapja
           
       

80 éves Kisbér legidősebb roma zenésze !

2017. június 11. , vasárnap
80 éves Kisbér legidősebb roma zenésze !80 éves Kisbér legidősebb roma zenésze !80 éves Kisbér legidősebb roma zenésze !80 éves Kisbér legidősebb roma zenésze !

Június 10.-én délelőtt Sinkovicz Zoltán, Kisbér város polgármestere látogatta meg Nyári Imrét kisbéri otthonában, abból az alkalomból, hogy 80 évvel ezelőtt ezen a napon született Imre bácsi.

A polgármester a maga, a képviselő-testület, és Kisbér valamennyi lakója nevében átadta ajándékát, melyet Imre bácsi könnyek között fogadott.
A beszélgetés alatt Imre bácsi mesélt régi emlékeiről, élményeiről. Megtudhattuk, hogy kisbéri születésű, 8 éves kora óta hegedül és 14 éves kora óta cimbalmozik. Dolgozott a téglagyárban, Tatabányán az élelmiszer kiskereskedelmi vállalatnál is, ahol megismerte a feleségét, akivel 23 évig éltek együtt, és akitől hat gyermeke született. 14 unokája, 16 dédunokája és 3 ükunokája van Imre bácsinak. Megtudtuk azt is, hogy Imre bácsi több gyermeket is tanított hegedülni, akik közül az egyiket, Petőcz Gábort sikerült elérnie a családnak, és aki meglepetésként el fogja húzni Imre bácsi nótáját a délutáni nagy családi ünnepségen.
Talán nincs is olyan, régebb óta Kisbéren élő ember, akinek még nem húzta el a nótáját Imre bácsi az elmúlt évtizedekben.
További, jó egészségben eltöltött hosszú életet kívánunk Imre bácsinak.

Városi KönyvtárWass Albert Művelődési Központ
Kisbér Város Önkormányzata - 2870 Kisbér, Széchenyi u. 2. - Telefon: (+36 34) 552-002 - E-mail: titkarsag@kisber.hu