Kisbér város hivatalos honlapja
           
       

Nem gyengíteni akarja Magyarország az EU-t, hanem erősíteni

– Házelnöki fórum Kisbéren

2017. július 17. , hétfő
Nem gyengíteni akarja Magyarország az EU-t, hanem erősíteni Nem gyengíteni akarja Magyarország az EU-t, hanem erősíteni Nem gyengíteni akarja Magyarország az EU-t, hanem erősíteni Nem gyengíteni akarja Magyarország az EU-t, hanem erősíteni Nem gyengíteni akarja Magyarország az EU-t, hanem erősíteni Nem gyengíteni akarja Magyarország az EU-t, hanem erősíteni Nem gyengíteni akarja Magyarország az EU-t, hanem erősíteni Nem gyengíteni akarja Magyarország az EU-t, hanem erősíteni Nem gyengíteni akarja Magyarország az EU-t, hanem erősíteni Nem gyengíteni akarja Magyarország az EU-t, hanem erősíteni Nem gyengíteni akarja Magyarország az EU-t, hanem erősíteni Nem gyengíteni akarja Magyarország az EU-t, hanem erősíteni Nem gyengíteni akarja Magyarország az EU-t, hanem erősíteni

Az „Állítsuk meg Brüsszelt!” nemzeti konzultáció kapcsán szervezett országjárás május 23.-i állomásán Kövér László, az Országgyűlés elnöke tartott lakossági fórumot Kisbéren a Wass Albert Művelődési Központban.

A program előtti sajtótájékoztatón a házelnök elmondta, hogy Magyarország egyes híresztelésekkel szemben, nem az Európai Unió ellen küzd, nem az Európai Uniót akarja gyengíteni, hanem éppen ellenkezőleg, egy erősebb Európát szeretne.
A kormány szándéka, hogy hazánk egy jobb, erősebb Európai Unió tagja legyen, ami nem olyan irányba fejlődik tovább, mint ami felé a brüsszeli bürokrácia és néhány tagállam politikusai vinnék – mondta el a sajtótájékoztatón Kövér László.
A sajtótájékoztató után Czunyiné Bertalan Judit a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a fórumon megjelent megyei vezetőket, a polgármestereket és a jelenlévőket, majd felkérte Kövér Lászlót, hogy tartsa meg tájékoztatóját a nemzeti konzultációról.
A házelnök a lakossági fórumon kiemelte, hogy a nemzeti konzultációegyik legfontosabb témája a migrációs válság kezelése, aminek a legfelháborítóbb eleme a kötelező kvóták ráerőltetése a tagállamokra, s ha a brüsszeli tervek teljesülnek a keresztény alapokra épülő Magyarország és Európa néhány évtizeden belül teljes mértékben megváltozhat. Az Országgyűlés elnöke a migráció kérdésével kapcsolatban elmondta, Brüsszel nem nyugszik bele, hogy Magyarország és a hozzá hasonló országok megpróbálják a saját szuverenitásukat legalább részben megőrizni, fenntartani a jogot, hogy a saját népük, a saját nemzetük alapvető kérdéseiben maguk döntsenek.
Emellett veszélyben a rezsicsökkentés is, Brüsszel ugyanis elvonná az energiaárak megállapításának jogát a tagállamoktól, ráadásul megindultak az adó- és a foglalkoztatáspolitikában is a központosítási törekvések – tette hozzá.
Történhet bármi, a választók mondhatnak bármit, a brüsszeli „bürokratikus gépezet” csak megy tovább Európa központosításának irányába, azon az úton, amely napról napra újabb és újabb területeken kurtítja meg a nemzetállami hatásköröket. A magyar kormány lehetőségei, hogy megvédje a határokat, hogy megőrizze a rezsicsökkentés eredményeit, illetve, hogy az adó- és bérpolitikával megpróbálja Magyarország gazdaságát versenyképessé tenni, hogy ez a gazdasági növekedésen keresztül a magyar emberek jólétét eredményezze. A felzárkózást ahhoz a jóléthez, aminek a céljával annak idején az Európai Unióhoz csatlakoztunk – részletezte.
Eddig közel másfél millió ember küldte vissza a nemzeti konzultáció kérdőívét, mely igazolta, hogy szükség van az ilyen jellegű politikai párbeszédre. Ebben a küzdelemben, amely jelenleg Magyarország és Brüsszel között zajlik, igenis van jelentősége annak, hogy hányan állnak ki a saját véleményüket a kormány mögé téve, a saját érdekeikért, saját és a gyermekeink jövőjéért – hangsúlyozta az Országgyűlés elnöke, aki hozzátette, hogy a viták bátor vállalásával próbálja majd az Európai Unió véleményét megváltoztatni a kormány. Ezeket a vitákat pedig eddig szinte egyedül Magyarország vállalja fel, de újabban Lengyelország és néhány volt szocialista ország is hangot ad véleményének. A már mutatkozó eredmények ugyanis azzal kecsegtetnek, hogy egyszer valóban európai életminőséget adó, nyugodt, békés országban élve „nevelhetjük gyermekeinket és unokáinkat” – tette hozzá.
Kövér László Kisbéren arra kérte a jelenlévőket, hogy mindezt mondják el azoknak is, akik nem jelentek meg a fórumon, hiszen a saját kezünkben van a sorsunk.

Nem gyengíteni akarja Magyarország az EU-t, hanem erősíteni
Nem gyengíteni akarja Magyarország az EU-t, hanem erősíteni
Nem gyengíteni akarja Magyarország az EU-t, hanem erősíteni
Nem gyengíteni akarja Magyarország az EU-t, hanem erősíteni
 • Elérhetőségek
 • Galéria
 • Kultúra
 • Látnivalók
 • Munkalehetőségek
 • Sport
 • Szálláshelyek
 • Testületi ülések
 • Videók
 • Városi KönyvtárWass Albert Művelődési Központ
  Kisbér Város Önkormányzata - 2870 Kisbér, Széchenyi u. 2. - Telefon: (+36 34) 552-002 - E-mail: titkarsag@kisber.hu