Kisbér város hivatalos honlapja
           
       

BELÜGYMINISZTERI ELISMERÉS KISBÉR VÁROSÁNAK

2018. november 08. , csütörtök
BELÜGYMINISZTERI ELISMERÉS KISBÉR VÁROSÁNAKBELÜGYMINISZTERI ELISMERÉS KISBÉR VÁROSÁNAKBELÜGYMINISZTERI ELISMERÉS KISBÉR VÁROSÁNAKBELÜGYMINISZTERI ELISMERÉS KISBÉR VÁROSÁNAKBELÜGYMINISZTERI ELISMERÉS KISBÉR VÁROSÁNAKBELÜGYMINISZTERI ELISMERÉS KISBÉR VÁROSÁNAKBELÜGYMINISZTERI ELISMERÉS KISBÉR VÁROSÁNAK

A Belügyminisztériumba kapott meghívást Kisbér városa 2018. november 06.-ra, ahol a közfoglalkoztatási programok megvalósításában kiemelkedő szakmai eredményeket elérő önkormányzatok elismerésére került sor.

Kisbér városát Sinkovicz Zoltán polgármester és Csótár Zoltán a Kisbéri Városigazgatóság, mint a közfoglalkoztatási program végrehajtója képviselte.

Komárom-Esztergom megyét dr. Kancz Csaba, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal vezetője, Hajasné dr. Hertelendi Valéria, a kormányhivatal társadalombiztosítási és foglalkoztatási főosztályának vezetője és Tóbiásné Simon Eszter, a kormányhivatal közfoglalkoztatási osztályának vezetője képviselte.

 

Az ünnepségen Pogácsás Tibor önkormányzatokért felelős államtitkár köszöntötte a meghívott települések képviselőit, aki elmondta, hogy a kormány még 2010-ben hívta életre a közfoglalkoztatási programot a magas munkanélküliség megszüntetésére.

A program létrejöttekor a jövedelemszerzés és a munkaerőpiacon használható tudás biztosítása volt a cél, mára viszont már a foglalkoztatásba visszavezetéssé alakult át, melynek eredményeként a munkanélküliek és a közfoglalkoztatottak száma is csökkent.

 

A rendezvényen az ország önkormányzatai közül 75 közfoglalkoztató kapott elismerést összesen.

Megyénkből egyedül Kisbér városa kapott belügyminiszteri elismerést és a vele járó 10 millió forintot, melyet Sinkovicz Zoltán, a város első embere vehetett át.

Az ünnepség után dr. Kancz Csaba és a kormányhivatal képviselői gratuláltak elsőként a polgármesternek megköszönve a város aktív, felelősségteljes részvételét a közfoglalkoztatási programban és további szép eredményeket kívánt a program folytatásához.

 

Csótár Zoltántól, a Kisbéri Városigazgatóság irányítójától megtudtuk, hogy az elismeréssel járó 10 millió forintot eszközbeszerzésre kívánják fordítani.

 • Elérhetőségek
 • Galéria
 • Kultúra
 • Látnivalók
 • Munkalehetőségek
 • Sport
 • Szálláshelyek
 • Testületi ülések
 • Videók
 • Városi KönyvtárWass Albert Művelődési Központ
  Kisbér Város Önkormányzata - 2870 Kisbér, Széchenyi u. 2. - Telefon: (+36 34) 552-002 - E-mail: titkarsag@kisber.hu