Kisbér város hivatalos honlapja
           
       

Polgármesteri tájékoztató

2020. március 16. , hétfő
Polgármesteri tájékoztatóPolgármesteri tájékoztatóPolgármesteri tájékoztatóPolgármesteri tájékoztatóPolgármesteri tájékoztató

Polgármesteri tájékoztató a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében hozott döntésekről.

Tisztelt Kisbéri és Hántai lakosok!

A magyar kormány a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében hozott döntéseihez kapcsolódóan rendkívüli intézkedéseket vezettünk be településünkön!

Petőfi Sándor Általános Iskola:
Március 16-tól, hétfőtől új oktatási munkarend lép életbe. Tantermen kívüli, digitális munkarend lesz érvényben. Olyan tanítási módok lesznek, amelyek nem igényelnek személyes jelenlétet. Ennek értelmében a tanulók nem mehetnek az iskolába. Az igazgatóknak viszont be kell menniük. A tanároknak is folytatni kell az oktatást, de digitális eszközökkel. Az oktatási folyamatról az iskola a KRÉTA-n keresztül, illetve az intézmény honlapján és facebook oldalán ad tájékoztatást.

Gyöngyszem Óvoda:
Az óvoda március 16-tól, hétfőtől rendkívüli szünetet tart. Az intézmény kiscsoportos felügyeletet biztosít a gyerekeknek. Az óvoda minden szülővel felvette a kapcsolatot! Köszönjük a szülők felelős magatartását!

Gyermek-, és közétkeztetés:
Március 16-tól, hétfőtől az óvodai és iskolai étkeztetés rendje megváltozik. Aki otthon nem tudja megoldani az étkeztetést, kérjük, hogy adják le gyermekük étkeztetési igényét. Fontos tudni azt is, hogy az ételt az étkezdében nem lehet elfogyasztani, ezért kérjük, hogy névvel ellátott ételhordót vigyenek magukkal. Az ételt 11 és 13 óra között lehet elvinni. A bejelentkezés után későbbiekben meghatározott időben elviheti az ételt! A szociális étkeztetés továbbra is zavartalanul működik!

Védőnői Szolgálat:
A Védőnői Szolgálat tanácsadásra előre egyeztetett időpontban fogadja a kismamákat, anyukákat és gyermeküket.

Háziorvosi Szolgálat:
A háziorvosi rendelés változatlan időpontokban zavartalanul működik. Külön kérjük, hogy aki lázas és köhög, ne menjen a rendelőbe, személyesen ne jelenjen meg, hanem telefonáljon háziorvosának és telefonon megkapja az útmutatást.

Polgármesteri hivatal:
A hivatalos ügyeiket kérjük, hogy elsősorban elektronikus úton intézzék március 16-tól, hétfőtől. Kérdéseiket a 34/352-360-as telefonszámon vagy e-mailben a titkarsag@kisber.hu e-mail címen fogadjuk.

Wass Albert Művelődési Központ és Városi Könyvtár - Zsivótzky Gyula Sportcsarnok:
A Művelődési Központ és a Sportcsarnok március 16-tól, hétfőtől határozatlan ideig zárva tart.

Őszi Napfény Idősek Otthona - Batthyány Kázmér Szakkórház:
Az intézmények a megfelelő védőintézkedéseket megtették, látogatási tilalom van érvényben.

Városi Piac:
A Városi Piac határozatlan ideig, a döntés visszavonásáig zárva tart.

Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Alapellátási Központ (CSSK):
Az intézmény a megfelelő védőintézkedéseket megtette, rendkívüli esetekben keressék a 353-133-as telefonszámot.

Kérjük Önöket, hogy a lehető legteljesebb mértékben kövessék a Hatóságok útmutatásait, még ha pillanatnyilag némi kellemetlenséggel is jár.
A 60 év feletti személyek, lehetőség szerint szükségtelenül ne vegyenek részt társas összejövetelen, vagy egyéb forgalmas helyen.
Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a 60 év feletti családtagokat a személyes bevonásukat mellőzve készségesen segítsék a bevásárlásban, a gyógyszerek kiváltásában, számlák befizetésében, valamint az orvoshoz való eljutásban is.
Kéjük, hogy nagyobb családi rendezvényeket az ország több pontjáról érkező családtagok bevonásával jelenleg ne szervezzenek. Lehetőség szerint ne tervezzenek külföldi utazást a különleges jogrend, illetve veszélyhelyzet tartamáig.
Megkérjük mindazokat a 60 év feletti polgárokat, akiknek nincsenek a településen hozzátartozóik, kérjenek segítséget az Önkormányzattól.

Kérjük a türelmüket, a felelősségteljes hozzáállást és köszönjük az együttműködésüket!
Vigyázzunk egymásra!

Sinkovicz Zoltán
polgármester

 • Elérhetőségek
 • Galéria
 • Kultúra
 • Látnivalók
 • Munkalehetőségek
 • Sport
 • Szálláshelyek
 • Testületi ülések
 • Videók
 • Városi KönyvtárWass Albert Művelődési Központ
  Kisbér Város Önkormányzata - 2870 Kisbér, Széchenyi u. 2. - Telefon: (+36 34) 552-002 - E-mail: titkarsag@kisber.hu