Kisbér város hivatalos honlapja
           
       

Felhívás a településre hazatérők felé

2020. március 16. , hétfő
Felhívás a településre hazatérők feléFelhívás a településre hazatérők feléFelhívás a településre hazatérők feléFelhívás a településre hazatérők feléFelhívás a településre hazatérők feléFelhívás a településre hazatérők feléFelhívás a településre hazatérők feléFelhívás a településre hazatérők felé

Tisztelt Kisbéri és Hántai lakosok!

A Magyarország Kormánya által elrendelt veszélyhelyzetre, és a 41/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre tekintettel, az alábbiakról tájékoztatom Önöket.

A COVID-19 betegség megelőzésének leghatékonyabb módja továbbra is a kéz gyakori fertőtlenítése, a társas érintkezések és a testi kontaktus kerülése.

Felhívom a figyelmet, hogy a hivatkozott Kormányrendeletnek megfelelően mindenki, aki az elmúlt időszakban az Olasz Köztársaság. - Észak-Olaszország érintett tartományai (Lombardia, Veneto Emilia-Romagna, Piedmont), a Kínai Népköztársaság, a Koreai Köztársaság és az Iráni Iszlám Köztársaság területén tartózkodott, haladéktalanul jelezze háziorvosának és a polgármesternek ezt a tényt, és abban az esetben is maradjon otthon, ha tünetmentes.

Amennyiben valamely rokonuk, vagy ismerősük külföldről tér haza az elkövetkező napokban, kérjük jelezzék felénk!

Az érintett területek aktuális listájáról a zöld-számon: 06 80/ 277-455 vagy 06-80/277-456, illetve a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján lehet tájékozódni: www.nnk.gov.hu.

Jelzéseiket az alábbi telefonszámokra is meglehet tenni:
Főszámok: 34/352-360, 34/552-015, 34/354-666, 34/552-002

Hazajövetelét követően a fent említett terület elhagyásától számított 14 napig kísérje fokozott figyelemmel egészségi állapotát. Amennyiben ez idő alatt belázasodna, légúti tünete jelentkezne (köhögés, légszomj) lépjen kapcsolatba, hívja fel a háziorvosát és a kapott instrukciókat tartsa be.

Azok az emberek, akik influenzaszerű tüneteket észlelnek magukon, vagy lázas állapotuk alakul ki, semmiképpen se menjenek be a munkahelyükre, ne menjenek közösségbe, telefonon vegyék fel a kapcsolatot háziorvosukkal.

Folyamatosan figyelemmel kísérjük a járványügyi helyzet alakulását, az érintett hatóságokkal szorosan együttműködve mindent megteszünk a vírus terjedésének megelőzése és a lakosság védelme érdekében.

Jelenleg nincs tudomásunk arról, hogy Kisbéren koronavírussal fertőzött beteg lenne, azonban fokozott óvatosságra intem a város lakóit Határozottan kérem a helyieket, hogy a szükségtelen pánikhangulat keltésétől tartózkodjanak.

A koronavírus cseppfertőzéssel és nagyon gyorsan terjed, ezért a tömeges járvány megelőzéséhez az a legfontosabb, hogy ne fertőzzük meg egymást. Ezért azokat a magyar állampolgárokat, akik potenciálisan fertőzöttek hatósági házi karanténra kötelezhetik. Ez egy rendkívüli járványügyi intézkedés. A hatóság ilyenkor elrendeli, hogy a potenciálisan fertőzött, de tünetmentes személy 2 hétig az otthonában köteles tartózkodni és vendéget nem fogadhat. A bejárati ajtóra ilyenkor köteles egy hatósági feliratot („piros lapot”) kiragasztani, amely arra figyelmeztet, hogy a lakásban olyan ember tartózkodik, aki járványügyi megfigyelés alatt van. Ha megszegi a karantén szabályait, akkor bűncselekményt követ el.

A hazaérkezőkkel kapcsolatos tájékoztatót a KEM Kormányhivatal Hatósági Főosztály Törvényességi Felügyeleti Osztályának osztályvezetője, az otthonában való elkülönítésről szóló tájékoztatót a KEM Népegészségügyi Főosztály megyei tiszti főorvosa küldte, melyet a mellékletben találhatnak.

Egyben megköszönjük a lakosság felelős magatartását, és jelen felhívás megosztását.

Köszönettel az együttműködést:

Sinkovicz Zoltán
polgármester

 • Elérhetőségek
 • Galéria
 • Kultúra
 • Látnivalók
 • Munkalehetőségek
 • Sport
 • Szálláshelyek
 • Testületi ülések
 • Videók
 • Városi KönyvtárWass Albert Művelődési Központ
  Kisbér Város Önkormányzata - 2870 Kisbér, Széchenyi u. 2. - Telefon: (+36 34) 552-002 - E-mail: titkarsag@kisber.hu