Kisbér város hivatalos honlapja
           
       

Tájékoztató a betartandó főbb szabályokról

2020. március 19. , csütörtök
Tájékoztató a betartandó főbb szabályokról

Tisztelt Lakosok!

A COVID-19 koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében, kérjük egészségünk megóvása miatt vegye figyelembe és tartsa be a következőket:

1. Megelőzés

Kövesse a higiéniai előírásokat, gyakran mosson kezet, fertőtlenítsen, könyökbe köhögjön, tartsa a pár lépés távolságot a többi embertől és erre figyelmeztesse hozzátartozóit is. Maradjon otthonában, kerülje a közösségi tereket, és csak indokolt esetben találkozzon másokkal. Mellőze a társas érintkezéseket és a testi kontaktusokat így a kézfogást, ölelést, puszit. Háziorvosát telefonon keresse, rendszeresen szedett gyógyszereit telefonon írassa fel, melyet E-recepten keresztül az Ön TAJ kártyájával, nagykorú hozzátartozója is kiválthat.

2. Időskorúak védelme

Ha Ön 70. életévét betöltött személy, a Kormány arra kéri, hogy lakóhelyét vagy tartózkodási helyét ne hagyja el. A 70. életévét betöltött személyek ellátásáról való gondoskodás − ha azt kéri −, a települési önkormányzat polgármesterének a feladata. Kisbér Város Önkormányzata napi 1 alkalommal térítés ellenében meleg ételt biztosít házhoz szállítva, hetente 1-2 alkalommal a bevásárlást, valamint havi 1 alkalommal a gyógyszerek kiváltását elvégzi. Az ezzel kapcsolatos kiadások az ellátottat terhelik. Az ellátásáról való gondoskodás részletei miatt vegye fel velünk a kapcsolatot. Az idősek ellátásához Kisbér Város Önkormányzata önkéntesek jelentkezését is kéri.

3. Teendők külföldről hazaérkezőknek

Amennyiben Ön, vagy valamely rokona, ismerőse külföldről tér haza az elkövetkező napokban, kérjük, azonnal tájékoztasson minket! A hazajövetelét követően 14 napig fokozott figyelmet szenteljen egészségi állapotára. Amennyiben ez idő alatt lázas és légúti tüneteket észlelne, azonnal lépjen kapcsolatba háziorvosával TELEFONON, és a kapott utasításokat maradéktalanul tartsa be.

4. Észlelés

Ha Ön vagy környezetében bárki influenzaszerű tüneteket észlelnek magán, vagy lázas állapot alakul ki, semmiképpen se menjen közösségbe, vagy a munkahelyére. Ez esetben kérjük azonnal vegye fel a kapcsolatot háziorvosával TELEFONON vagy hívja a háziorvosi ügyeletet.

5. Önkéntes karantén

A rendkívüli járványügyi intézkedés miatt a potenciálisan fertőzött, de tünetmentes személy 2 hétig az otthonában köteles tartózkodni és vendéget nem fogadhat. A bejárati ajtóra ez esetben köteles egy hatósági feliratot, „piros lapot” kiragasztani, amely arra figyelmeztet, hogy a lakásban olyan ember tartózkodik, aki járványügyi megfigyelés alatt van. Aki a karantén szabályait megszegi bűncselekményt követ el.

6. Elérhetőségek

Telefonszámaink:
+36-34/352-360
+36-34/552-015
+36-34/354-666
+36-34/552-002

E-mail címünk: titkarsag@kisber.hu

Folyamatos figyelemmel kísérjük a járványügyi helyzet alakulását, az érintett hatóságokkal szorosan együttműködve mindent megteszünk a vírus terjedésének megelőzése és a lakosság védelme érdekében.

Köszönjük a lakosság felelős magatartását és a leírtak maradéktalan betartását.

Sinkovicz Zoltán
polgármester

 • Elérhetőségek
 • Galéria
 • Kultúra
 • Látnivalók
 • Munkalehetőségek
 • Sport
 • Szálláshelyek
 • Testületi ülések
 • Videók
 • Városi KönyvtárWass Albert Művelődési Központ
  Kisbér Város Önkormányzata - 2870 Kisbér, Széchenyi u. 2. - Telefon: (+36 34) 552-002 - E-mail: titkarsag@kisber.hu