Kisbér város hivatalos honlapja
           
       

Aktuális információk

2020. március 22. , vasárnap

Tisztelt Kisbériek, Hántaiak és Környékbeliek!

Kihasználva a nyugalmas órákat szeretnék tájékoztatást adni a koronavírus okozta járvány aktuális információiról. (március 22. 17:00 óra)

Az egészségügyi hatóságokkal és a rendőrséggel folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, ami alapján továbbra is 1 kisbéri illetőségű fertőzött személyről tudunk, aki már 6 napja kórházi ellátásban részesül és azt megelőzően is otthonában tartózkodott. Ilyen esetben a hatóságoknak kötelességük felderíteni azokat az ún. kontakt személyeket, akiknek a fertőzöttség megállapítása előtti napokban volt lehetőségük tovább fertőződésre. A hatóságok intézkedése nyomán 6 olyan személy került hatóságilag elrendelt 14 napos karanténba, akik a fertőzött személlyel kapcsolatba kerültek. Ők a piros figyelmeztető plakáttal megjelölt otthonukban tartózkodnak, a rendőrség naponta ellenőrzi őket. Jelenleg a karantén 6. napján mindegyikük jól van, betegségre utaló tüneteik nincsenek.

Rajtuk kívül van néhány külföldről hazatért személy, aki háziorvosi javaslatra önkéntes karanténban van. Betegségre utaló tünetről nem tudunk.

Folyamatosan szervezzük az otthon maradó idősek ellátását. A meleg étel kiszállítást és a bevásárlások intézését a dolgozóink mellett önkéntesek is segítik. További önkéntesek jelentkezését is szeretném kérni.

Szombaton kiosztottunk 500 maszkot az egészségügy, az intézmények és a kereskedelem dolgozóinak. Önkénteseink a hétvégén is varrták a maszkokat. Folyamatosan a teljes lakosságot el fogjuk látni vele.

A jövő héten el fogjuk kezdeni a frekventált közterületek, járdák, padok fertőtlenítését. Ha valaki rendelkezik erre alkalmas permetező vagy ködképző eszközzel, kérem jelentkezzen, mert még keressük a legjobb műszaki megoldást. Nagy feladat vár ránk, ezért több eszközre is szükség lehet.

Ha valaki magán, vagy a környezetében élőkön lázas, vagy influenzaszerű tüneteket tapasztal, semmiképpen ne menjen közösségbe vagy a munkahelyére, hanem telefonon azonnal vegye fel a kapcsolatot a háziorvosával.

A legfontosabb kérésem, hogy a 65 év felettiek semmiképpen ne hagyják el a házukat, lakásukat, hanem maradjanak otthon és minimalizálják a kapcsolatukat a külvilággal! Ha bármire szükségük van kérem jelezzék az Önkormányzat felé és segítünk a feladatok megoldásában! (+36-34/352-360)

Aki teheti maradjon otthon, mert így tudunk a legtöbbet tenni a családtagjaink egészségéért! Mossanak gyakran kezet!

Egyúttal köszönöm mindazoknak az áldozatos munkáját, akik a nehéz időkben is helytállva dolgoznak a lakosság egészségéért, ellátásáért és biztonságáért!

Vigyázzunk egymásra!
 

Tisztelettel:

Sinkovicz Zoltán
polgármester

 • Elérhetőségek
 • Galéria
 • Kultúra
 • Látnivalók
 • Munkalehetőségek
 • Sport
 • Szálláshelyek
 • Testületi ülések
 • Videók
 • Városi KönyvtárWass Albert Művelődési Központ
  Kisbér Város Önkormányzata - 2870 Kisbér, Széchenyi u. 2. - Telefon: (+36 34) 552-002 - E-mail: titkarsag@kisber.hu