Kisbér város hivatalos honlapja
           
       

Polgármester lakossági tájékoztatója (2020.05.15.)

Tisztelt Kisbériek és Hántaiak!

2020. május 15. , péntek

Jelenleg a legfontosabb információ, hogy településünkön nem tudunk újabb fertőzött személyről és a karanténban lévők száma is csak 4 fő.

Mint ismeretes Kisbér is érintett az országos reprezentatív PCR tesztelésben 29 személlyel. Az önkormányzat is segített a kiválasztott személyekkel való kapcsolat felvételben. Nem végleges adatok szerint nálunk is az országos átlagnak megfelelő kb. 60 százalékos a részvételi hajlandóság.

Folyamatosan zajlik az adományozásból vásárolt gyorstesztek használata is a kórháznál felállított sátorban. Eddig 652 személy szűrését végezték el és 4 esetben mutatott pozitív eredményt a teszt. Minden esetben már a fertőzésen tünetmentesen átesett személyt találtunk, akik közül azóta egy már adott is vérplazmát a súlyos betegek gyógyításához. Eddig tesztelésre kerültek az egészségügyi dolgozók Kisbér, Ászár, Tárkány, Ete, Súr, Ácsteszér, Réde, Aka, Bakonyszombathely, Bakonybánk településekről. Őket követték a kisbéri szociális otthon dolgozói, majd jöttek a településekről a házigondozók, szociális segítők, ételkihordók Ászárról, Ácsteszérről, Súrról, Etéről, Keréktelekiből, valamint a családok átmenti otthonában dolgozók is sorra kerültek. Óvodai dolgozók, óvónők, dajkák szinte minden településről szűrve lettek és az érettségi miatt a felügyelő tanárok és a technikai személyzet a gimnáziumból. Sorra kerültek a települések igazgatásával, életével foglalkozó személyek (polgármesteri hivatalok, városigazgatóság munkatársai, levélkihordók), illetve a Járási Hivatal munkatársai is. A mai nappal elkezdtük a kereskedelmi dolgozók szűrését is.

Az óvodai gyermeklétszámunk folyamatosan nő, továbbra is kiscsoportos gyermekfelügyeletet végzünk és egyúttal itt is szeretném megköszönni a kisgyermekes szülők megértését és felelős magatartását.

A járványvédelmi intézkedések enyhítésének köszönhetően a mai naptól megnyitottuk a makettparkot és a szigetet, de kérem a 1,5 méteres távolság megtartását és a csoportosulás elkerülését a továbbiakban is. A jövő héten kaszálás, alapos takarítás és fertőtlenítés után a játszótereket is meg fogjuk nyitni. A sportolási lehetőség már szinte korlátlanul mindenhol kihasználható, de kérem ott is a higiéniai szabályok betartását.

A kijárási korlátozás megszüntetése óta a kisbéri piacon már nincs korlátozva az árusítás, ezért a jövő heti állat és kirakodóvásárt is szeretnénk megtartani, de a maszkviselés és a távolságtartás továbbra is kötelező lesz, amit a rendőrség folyamatosan fog ellenőrizni.

Jövő héttől a vendéglátó üzletek belső részében is megengedett lesz a tartózkodás, ezért vendéglátóktól és a vendégektől egyaránt kérem a vonatkozó higiéniai szabályok betartását.

Ne feledjük, hogy az érvényes kormány rendelet értelmében továbbra is kötelező a száj és az orr eltakarására használatos textília használata (maszkviselés) minden zárt térben és a közösségi közlekedésben.

Tisztelettel kérek mindenkit, hogy az érvényben lévő szabályok betartásával tegyünk meg mindent a járvány megszüntetéséért.


Tisztelettel:

Sinkovicz Zoltán
polgármester

 • Elérhetőségek
 • Galéria
 • Kultúra
 • Látnivalók
 • Munkalehetőségek
 • Sport
 • Szálláshelyek
 • Testületi ülések
 • Videók
 • Városi KönyvtárWass Albert Művelődési Központ
  Kisbér Város Önkormányzata - 2870 Kisbér, Széchenyi u. 2. - Telefon: (+36 34) 552-002 - E-mail: titkarsag@kisber.hu