Kisbér város hivatalos honlapja
           
       

Bölcsődei intézmény bővítése Kisbéren - TOP-1.4.1-19-KO1-2019-00020

2020. május 29. , péntek
Bölcsődei intézmény bővítése Kisbéren - TOP-1.4.1-19-KO1-2019-00020

Pályázati azonosító: TOP-1.4.1-19-KO1-2019-00020
Kedvezményezett: Kisbér Város Önkormányzata
Támogatás összege: 242.000.000 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt címe: Bölcsődei intézmény bővítése Kisbéren
Projekt helyszíne: Kisbér, Deák Ferenc u. 4., hrsz:1544
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.05.05.


Rövid összefoglaló:

Kisbér Város Önkormányzata 242 MFt, 100%-os finanszírozású, Európai Uniós forrásból származó támogatást nyert el a bölcsődei kapacitás bővítésére a településen.
A beruházás a kisgyermekek napközbeni ellátásának, ezáltal a város lakosságának a bölcsődei szolgáltatásokhoz való hozzáférésének nagyobb arányú megteremtésére irányul egy új, 24 férőhelyes bölcsőde létrehozásával. A projekt megvalósításának indokát az jelenti, hogy a településen jelenleg jóval kisebb a rendelkezésre álló bölcsődei kapacitás (folyamatban van egy bölcsőde építése), mint a lakossági igény a bölcsődei szolgáltatások iránt.

A beruházás műszaki tartalma:

Mivel az Önkormányzat nem rendelkezik a bölcsőde kialakítására alkalmas épülettel, a telephely Kisbér központjában, a Deák Ferenc utcában lévő, működő óvoda udvarában kap helyet. A tervezett épület földszintes (egy galérián elhelyezett tárgyalóval), teljes körűen, komplex módon akadálymentesített. Az óvodai épületek felőli oldalon lapostetőt kap, ami a hátsó udvari szomszéd felőli oldalon egy határozott hosszanti magas tetős lezárással fejeződik be. 
Az épület észak-déli fekvésű, északi főbejárattal, déli csoportszobákkal rendelkezik. A foglalkoztatók mérete valamivel meghaladja az 50 m2-t, így hasznos alapterületük gyermekenként több mint 3 m2. A bölcsődében a 2*12 fő kisgyermek ellátásához, gondozásához szükséges helyiségeken felül egy melegítő-, illetve tejkonyha is helyet kap. 
Az épülethez tartozik egy terasz, amely részben fedett, ezáltal az időjárástól függetleníthetők az udvari foglalkozások. A bölcsődések számára az ingatlanon egy elkülönített játszóudvar készül, amelyben koruknak megfelelő, mozgáskultúrájuk fejlődését elősegítő játékokat telepítenek.

A kivitelezés mellett bútorok és játékok beszerzésére is sor kerül a bölcsőde számára a támogatásból. A kapcsolódó egyéb költségekkel és szolgáltatásokkal együtt a pályázat teljes költségvetése 242.000.000 Ft.

A projekt eredménye egy a XXI. századi követelményeknek és a lakossági igényeknek megfelelő korszerű bölcsőde lesz, ahol biztosított lesz a településen élő 1 évesnél idősebb, de még nem óvodáskorú gyermekek napközbeni ellátása.



- A kivitelezés előrehaladásának bemutatása – 0%-os készültségi fok (FOTÓK)

 

 

  • Elérhetőségek
  • Galéria
  • Kultúra
  • Látnivalók
  • Munkalehetőségek
  • Sport
  • Szálláshelyek
  • Testületi ülések
  • Videók
  • Városi KönyvtárWass Albert Művelődési Központ
    Kisbér Város Önkormányzata - 2870 Kisbér, Széchenyi u. 2. - Telefon: (+36 34) 552-002 - E-mail: titkarsag@kisber.hu