Kisbér város hivatalos honlapja
           
       

Megkapta Kisbér a támogatást, indulhat a kerékpárút kivitelezése

2020. június 26. , péntek
Megkapta Kisbér a támogatást, indulhat a kerékpárút kivitelezéseMegkapta Kisbér a támogatást, indulhat a kerékpárút kivitelezéseMegkapta Kisbér a támogatást, indulhat a kerékpárút kivitelezéseMegkapta Kisbér a támogatást, indulhat a kerékpárút kivitelezéseMegkapta Kisbér a támogatást, indulhat a kerékpárút kivitelezéseMegkapta Kisbér a támogatást, indulhat a kerékpárút kivitelezéseMegkapta Kisbér a támogatást, indulhat a kerékpárút kivitelezéseMegkapta Kisbér a támogatást, indulhat a kerékpárút kivitelezéseMegkapta Kisbér a támogatást, indulhat a kerékpárút kivitelezéseMegkapta Kisbér a támogatást, indulhat a kerékpárút kivitelezése

Ma délelőtt kapta meg Sinkovicz Zoltán, Kisbér város polgármestere a kerékpárútra benyújtott pályázat kedvező elbírálásáról szóló értesítést. Mivel önkormányzatunk a beruházással kapcsolatos egyéb teendőit (közbeszerzés, kivitelező kiválasztása) már elvégezte, így ma délután a város részéről Sinkovicz Zoltán polgármester, a nyertes GOMBOS FÖLDGÉP Mélyépítési és Vízépítő, Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság részéről Gombos István ügyvezető már alá is írta a kivitelezői szerződést.

A pályázat fontosabb részletei:

Kisbér Város Önkormányzata kerékpárút létesítésére pályázott és nyert el támogatást a TOP-3.1.1-16 kódszámú, „Fenntartható települési közlekedésfejlesztés” című felhívás keretében.

A kerékpáros létesítmény a 81. sz. főút Kossuth Lajos utca meglévő kerékpárútja és a 13. sz. főút melletti Batthyánypusztai ipari park között létesül 2434 m hosszon, 3 db híd műtárgy megépítésével. Ebből a lakott területen tervezett kerékpárforgalmi létesítmény hossza 1434 m, a külterületi szakasz hossza pedig 1000 m. A belterületi szakaszon a főút tengellyel párhuzamos elválasztott gyalogos-kerékpáros közlekedő utak, külterületen pedig egyoldali kétirányú kerékpárút kialakítására kerül sor.

A projekt keretében lehetőségünk nyílik a 81. sz. nagy forgalmú főútszakaszon (10275 E/nap, lényegesen magas 1340 j/nap nehéz teherforgalommal) a kerékpárosok leválasztására a főútról a városközpont és a 13. sz. főút melletti Batthyánypusztai ipari park létesítményei között. A fejlesztés két új kerékpáros-gyalogos átvezetés megépítését is lehetővé teszi a 81-es számú főút Sport utcai, illetve Petőfi utcai csomópontjai környezetében. Az átvezetések megépítése feltétlenül szükséges, mivel a főút ezen szakaszán a meglévő beépítettség nem teszi lehetővé a közút burkolatától fizikailag elválasztott kerékpárút megépítését.

A tervezésnél fontos szempont volt az új kerékpárút és a meglévő kerékpárút folytonosságának kialakítása, ezzel a 81 sz. főút teljes lakott területi szakaszán a kerékpáros forgalom biztonságos vezetése. A kerékpáros létesítmény szervesen kapcsolható lesz a város meglévő és távlatban tervezett kerékpárút hálózatához.

A projekt a várost az ipari parkkal történő összekötése mellett Batthyánypuszta biztonságos kerékpáros megközelítését is lehetővé teszi, emellett a kerékpárút Ete irányába történő jövőbeli folytatásának is szilárd alapjául szolgál (hálózatos fejlesztés).

A projekt azonosítószáma: TOP-3.1.1-16-KO1-2020-00008
A projekt összköltsége: br. 399.000.000.- Ft.
A kivitelezés költsége: br. 378.406.434.- Ft.

KISBÉR NEKÜNK ÉPÜL.

 • Elérhetőségek
 • Galéria
 • Kultúra
 • Látnivalók
 • Munkalehetőségek
 • Sport
 • Szálláshelyek
 • Testületi ülések
 • Videók
 • Városi KönyvtárWass Albert Művelődési Központ
  Kisbér Város Önkormányzata - 2870 Kisbér, Széchenyi u. 2. - Telefon: (+36 34) 552-002 - E-mail: titkarsag@kisber.hu