Kisbér város hivatalos honlapja
           
       

Tanuszoda alapkőletétel

2021. augusztus 06. , péntek
Tanuszoda alapkőletételTanuszoda alapkőletételTanuszoda alapkőletételTanuszoda alapkőletételTanuszoda alapkőletételTanuszoda alapkőletételTanuszoda alapkőletételTanuszoda alapkőletételTanuszoda alapkőletételTanuszoda alapkőletételTanuszoda alapkőletételTanuszoda alapkőletételTanuszoda alapkőletételTanuszoda alapkőletételTanuszoda alapkőletétel

2021. augusztus 6-án délelőtt letették a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében felépülő kisbéri tanuszoda alapkövét.

Takács József, a Kisbéri Vass Albert Művelődési Központ és Városi Könyvtár igazgatója köszöntötte a megjelenteket, köztük Czunyiné dr. Bertalan Juditot, térségünk egyéni országgyűlési képviselőjét, Sinkovicz Zoltánt, Kisbér város polgármesterét, Sárfalvi Pétert, a sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkárt, Bozori Zsuzsannát, a Kisbéri Járási Hivatal vezetőjét, Dala Tamást olimpikon vízilabdázót, Molnár Mihályt, a Magyar Úszó Szövetség elnökségi tagját, a Beruházási Ügynökség (BMSK Zrt.) és a kivitelező Peszter Kft. vezetőit és munkatársait, valamint a média megjelent képviselőit.

A megnyitó után Sinkovicz Zoltán köszöntötte a megjelenteket, majd elmondta, hogy már régóta keresett a város megoldást arra, hogy a gyermekek úszásoktatása helyben megvalósulhasson. Igen hosszú folyamaton van túl a város, a terület kiválasztásától, a tervezésen és különböző hatósági eljárásokon át a kormányzati támogatásig, illetve a munkálatok megkezdéséig. Az önkormányzat vállalta, hogy az iskola területét, illetve az udvar területét pótolni fogja a sorházak előtt lévő önkormányzati területen.

Ezen kívül vállalta az önkormányzat a tanuszoda előtt egy 80 állásos parkoló megépítését is elektromos töltőponttal kiegészítve. Köszöntője végén a polgármester mindenkinek megköszönte a fejlesztésben rést vett valamennyi érintett példaértékű együttműködését, külön kiemelve képviselő asszony hathatós segítségét és a kormány támogatását.

Czunyiné dr. Bertalan Judit beszédében kitért a kormány azon 2010. és 2014. közötti döntésére, amelynek keretében a gyermekek általános iskolai oktatása közben biztosítani kell az úszásoktatást. Ehhez azonban biztosítani kell a megfelelő sportlétesítményeket, ezért elindult a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program - az úgynevezett TTT program (tornaterem, tanuszoda, tanterem) -, amelynek keretében lett kiválasztva Kisbér városa, mint járásközpont, egy tanuszoda megépítésére.

Köszönetét fejezte ki képviselő asszony a Beruházási Ügynökségnek és a sport államtitkárságnak két dolog miatt. Az egyik, mert eleget tettek a város azon kérésének, hogy térjenek el a típustervtől, melyben kérték, hogy az uszoda terveinél vegyék figyelembe a város történelmi hagyományait, és így az épület a Kisbéri Lovarda és a Kisbéri Ménes épületegyütteseinek vonalait követi. A másik pedig az, hogy az eredeti támogatási összeget – az évek során megemelkedett építési költségek miatt – a kormány megemelte 1,4 milliárd forintra.

Beszéde végén azt kívánta képviselő asszony a kisbérieknek, hogy mindaz a fejlesztés és siker, amelyet a város az elmúlt években el tudott érni, épüljön be a mindennapjaikba, és a kisbéri gyerekeket és családokat a "Kisbéren élni jó" életérzés töltse el.

Sárfalvi Péter helyettes államtitkár beszédében kiemelte, hogy a sport kiemelt stratégiai ágazatként különös figyelmet kap a kormányzattól, melynek keretében, a már említett programnak köszönhetően már 215 sporttal kapcsolatos beruházást adtak át. Az ágazatnak gyakorlatilag nincs olyan területe, amelyekben ne próbálnák a fejlesztésekkel a legmagasabb szinteket elérni és ne akarnák újabb és újabb fejlesztésekkel még egészségesebbé, sportosabbá tenni Magyarországot. Nagyon fontos szempont minden település számára, hogy az üzemeltetést is átvállalja az állam, annak érdekében, hogy minden gyermek tanuljon meg úszni, hiszen akkor elkerülhetőek azok a tragédiák, amelyek nagyon sok esetben bekövetkeztek. Megköszönte polgármester úrnak és képviselő asszonynak azt a rengeteg munkát, ami megelőzte ezt a beruházást, és továbbra is számíthatnak a sport államtitkárságnak a segítségére, bízva abban, hogy jövő októberben az igazi nagy ünnepségen a tanuszoda átadásakor ismét találkoznak.

A beszédeket követően Czunyiné dr. Bertalan Judit, Sinkovicz Zoltán és Sárfalvi Péter elhelyezték az időkapszulát.

KISBÉR NEKÜNK ÉPÜL!

Tanuszoda alapkőletétel
Tanuszoda alapkőletétel
Tanuszoda alapkőletétel
Tanuszoda alapkőletétel
Tanuszoda alapkőletétel
Tanuszoda alapkőletétel
Tanuszoda alapkőletétel
Tanuszoda alapkőletétel
Tanuszoda alapkőletétel
Tanuszoda alapkőletétel
Tanuszoda alapkőletétel
Tanuszoda alapkőletétel
Tanuszoda alapkőletétel
Tanuszoda alapkőletétel
Tanuszoda alapkőletétel
 • Elérhetőségek
 • Galéria
 • Kultúra
 • Látnivalók
 • Munkalehetőségek
 • Sport
 • Szálláshelyek
 • Testületi ülések
 • Videók
 • Városi KönyvtárWass Albert Művelődési Központ
  Kisbér Város Önkormányzata - 2870 Kisbér, Széchenyi u. 2. - Telefon: (+36 34) 552-002 - E-mail: titkarsag@kisber.hu