A XXII. Kisbéri Napok első napján a délutáni főzőverseny eredményhirdetése előtt Vajtó László séf, „Vajtó és a Világ” gasztró stand up bemutatóját láthattuk, ahol a séf az általa kijelölt „önkéntes” segítőkkel közösen mézes, kajszis saslikot készített Barbie salátával.
Vajtó László, aki humoristából vált igazi gasztróguruvá, nem hazudtolta meg magát, a bemutató alatt végig szórakoztatta a jelenlévőket a poénjaival, úti- és gasztroélményeivel.
Vajtó László ma már öt országban fedezi fel a legkülönlegesebb ételeket, helyi specialitásokat és településeket.
Olyan különleges finomságokat készít, mint a gömöri gulyka, az emődi tehéntánc, a fülöpi padlutka, de a káposztás-mustáros lecsó sem elhanyagolható, vagy a mézes szilvás saslik Barbie salátával, mely utóbbinak voltunk a részesei pénteken este.