Helyszín: 2870 Kisbér, Kossuth L. u. 14. Bakonyalja-Kisalföld Kapuja Vidékfejlesztési Egyesület
Időpont: 2016. január 27. (szerda) 10 óra
10:00 Köszöntő
Sógorka Miklós, Súr település polgármestere, valamint a Bakonyalja-Kisalföld Kapuja Vidékfejlesztési Egyesület elnöke
10:10 A kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételei
Németh Jánosné, élelmiszerbiztonsági felügyelő
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság Élelmiszer-forgalmazás Felügyeleti Osztály
10:35 Az élelmiszerek jelölésével és szabályozásával kapcsolatos legfontosabb információk
Dömölki Marianna, minőségpolitikai és környezetvédelmi szakreferens
Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszer-feldolgozási Főosztály
10:55 Helyi termelői piac nyitásával, üzemeltetésével kapcsolatos tudnivalók
Kontur Tamás, vidék- és térségfejlesztési szakreferens
Földművelésügyi Minisztérium, Agrárfejlesztési Főosztály
11:05 Élelmiszer értékesítés feltételei a helyi termelői piacon
Németh Jánosné, élelmiszerbiztonsági felügyelő
11:15 Kérdések az előadókhoz
11:25 Szünet– büfé
12:00 Hogyan védjük termékeinket? Az eredetvédelem és a védjegyek jelentősége
A Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegy program a hagyományos termékek piacra jutása érdekében
dr. Széplaky Erzsébet, eredetvédelmi szakreferens
Földművelésügyi Minisztérium, Eredetvédelmi Főosztály
12:30 Adózással kapcsolatos általános információk
Wallerné Fuit Anikó, osztályvezető
Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Közép-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága
13:00Kerekasztal beszélgetés, kérdések–válaszok
Biró Mihály, Biró Tibor –takarmánygyártás,
Bagó Roland, Bagó Iván Natur Press Team Kft. – hidegen sajtolt olajok
Szabó Ildikó – kézműves sajtok
A rendezvényre az alább megadott linken, vagy a 06 30/228 5655 számon Erdélyi Erzsébetnél lehet regisztrálni: