Kisbér város hivatalos honlapja
           
       

Deák Ferenc utca ünnepélyes átadása

2017. január 03. , kedd
Deák Ferenc utca ünnepélyes átadásaDeák Ferenc utca ünnepélyes átadásaDeák Ferenc utca ünnepélyes átadásaDeák Ferenc utca ünnepélyes átadásaDeák Ferenc utca ünnepélyes átadásaDeák Ferenc utca ünnepélyes átadásaDeák Ferenc utca ünnepélyes átadásaDeák Ferenc utca ünnepélyes átadásaDeák Ferenc utca ünnepélyes átadásaDeák Ferenc utca ünnepélyes átadásaDeák Ferenc utca ünnepélyes átadásaDeák Ferenc utca ünnepélyes átadásaDeák Ferenc utca ünnepélyes átadásaDeák Ferenc utca ünnepélyes átadásaDeák Ferenc utca ünnepélyes átadásaDeák Ferenc utca ünnepélyes átadása

Befejeződött a kisbéri Deák Ferenc utca út-, járda-, és csapadékvíz elvezetés korszerűsítésének I. üteme tárgyú projektje, melynek ünnepélyes átadását 2016. december 22-én délelőtt tartottak a Gyöngyszem Óvoda felújított parkolójában.

Tálos Tibor, a Polgármesteri Hivatal turisztikai referense köszöntötte a megjelenteket, köztük Sinkovicz Zoltánt, Kisbér város polgármesterét, Czunyiné Dr. Bertalan Juditot, a térség egyéni országgyűlési képviselőjét, Popovics Györgyöt, a megyei közgyűlés elnökét, Dr. Vida Dórát, a Megyei Kormányhivatal főigazgatóját, Bozori Zsuzsannát a Kisbéri Járási Hivatal vezetőjét, Gombos Istvánt, a kivitelező Gombos Földgép Kft. ügyvezetőjét, Bajkai Csaba esperes-plébánost, Vajs Tibor református lelkipásztort, Vancsai József evangélikus lelkészt, a megjelent intézményvezetőket és nem utolsó sorban az utca megjelent lakóit.

Sinkovicz Zoltán ünnepi beszédében kifejezte örömét, hiszen ritkán adatik meg egy polgármester életében, hogy rövid időn belül a második nagyobb beruházást adhatja át. Szeptember 15-én a megújult és megszépült városközpontot, s most, mondhatni karácsonyi ajándékként, a város legrégibb és leghosszabb utcája felújításának első ütemét adhatják át. Megköszönte és felsorolta mindazok segítségét, akik részt vettek a beruházás megvalósításában a döntéstől és tervezéstől a kivitelezésig, kiemelve a magyar kormányt, aki biztosította az állami költségvetésből a beruházás fedezetét. Külön megköszönte Gombos Istvánnak, a kivitelező kft. ügyvezetőjének lelkiismeretes munkáját, aki napról napra végig követte a munkálatokat, és olyan minőségi munkát végeztek, mintha a saját utcájukat újították volna fel. Külön, kiemelten köszönetét fejezte ki Czunyiné Dr. Bertalan Judit képviselő asszonynak, aki, mint már annyiszor, a kezdetektől élére állt a beruházás megvalósításának, s hathatós utánajárása nélkül ez a fejlesztés sem jöhetett volna létre.

Végül a polgármester áldott, békés Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új esztendőt kívánt mindenkinek.

Czunyiné Dr. Bertalan Judit képviselő asszony ünnepi beszédében elsőként a Deák Ferenc utca megjelent lakóit köszöntötte, hiszen az Ő napjuk ez a mai. Elmondta, hogy nagyon jól ismeri Kisbér helyzetét, mivel az elmúlt években igen sokszor látogatott el a városba, és ígéreteihez híven, szívén viseli a sorsát. Kitért arra, hogy még 2015-ben kérte arra a belügyminisztert, hogy mivel az uniós forrásokból nem jutott, biztosítsák állami költségvetésből az utca felújításának fedezetét, és amely kérése teljesült. Megköszönte a lakók türelmét az okozott kellemetlenségek elviseléséért, s bejelentette, hogy egy jó hírrel tud szolgálni a lakóknak. A kormány döntött, hogy biztosítja a fedezetet a második ütemhez, és a tavasszal folytatódhat, illetve befejeződhet az utca többi részének felújítása és aszfaltozása. Remélte, hogy a tavasszal érkező összegbe belefér a Desseő Gyula és a Deák Ferenc utca kereszteződésének esetleges körforgalommal történő felújítása, s megoldódna a jelenlegi kissé kusza forgalmi helyzet. Arra kérte a város vezetését, hogy a tavaszig készítsék elő ennek tervezését és engedélyeztetését.

Reményei szerint 2017-ben folytatódhat a Hántai Skrihár József Művelődési Ház teljes felújítása a belső felújítással, tekintettel arra, hogy 2015 végén már a külső energetikai felújítása már megtörtént. Bejelentette azt is, hogy a Batthyány Kázmér Szakkórház is elnyert egy 30 millió forintos támogatást, amelyet diagnosztikai fejlesztésekre fordíthat. Beszéde végén azt ígérte képviselő asszony, hogy amit megígért Kisbér lakóinak, azt teljesíteni fogja, majd Ő is áldott, békés Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új esztendőt kívánt mindenkinek.

A beszédek után Bajkai Csaba esperes-plébános, Vajs Tibor református lelkipásztor és Vancsai József evangélikus lelkész egyenként megáldotta az utcát, majd az ünnepélyes szalagátvágás után az Őszi Napfény Idősek Otthona meghívta a jelenlévőket egy pohár forró teára és forralt borra.

(Mint azt Gombos Istvántól, a kivitelező Gombos Földgép Kft. ügyvezető igazgatójától megtudtuk a mintegy két hónap alatt a beruházás során 1.500 méter hosszban 1,5 méter szélességben új járdát, 580 méter hosszban új aszfaltos utat, 45 kapubejárót, 480 méter vasbeton vízelvezető árkot, és 15 férőhelyes parkolót építettek.)

 

Deák Ferenc utca ünnepélyes átadása
Deák Ferenc utca ünnepélyes átadása
Deák Ferenc utca ünnepélyes átadása
 • Elérhetőségek
 • Galéria
 • Kultúra
 • Látnivalók
 • Munkalehetőségek
 • Sport
 • Szálláshelyek
 • Testületi ülések
 • Videók
 • Városi KönyvtárWass Albert Művelődési Központ
  Kisbér Város Önkormányzata - 2870 Kisbér, Széchenyi u. 2. - Telefon: (+36 34) 552-002 - E-mail: titkarsag@kisber.hu