Kisbér város hivatalos honlapja
           
       

Polgármester lakossági tájékoztatója (11.11.)

Tisztelt Kisbériek és Hántaiak!

2020. november 11. , szerda

Sajnos a koronavírus okozta járvány új intézkedéseket tett szükségessé, amelyek az alábbi tájékoztatóban olvashatóak és 2020.11.10. éjféltől érvényesek.

A központ intézkedéseket a következő helyi vonatkozásokkal egészítem ki:

Településünkön az előforduló pozitív esetek és karanténosok száma napról napra változó és nem haladja meg a néhány tucatot. Rájuk a személyenként előírt hatósági előírások vonatkoznak. Amennyiben valakinek a járvánnyal, illetve az előírásokkal kapcsolatban szüksége van segítségre, kérem hívja az Önkormányzat által folyamatosan működtetett ügyeleti telefonszámot, ami a következő: +36-20/388-61-32. Ugyanezen a számon várnánk azon önkéntesek jelentkezését is, akik vállalnák a segítséget kérők helyett a bevásárlás, gyógyszer kiváltás stb. feladatok elvégzését.

Kisbér nem éri el a 10.000 fős lakosságszámot, ezért itt nincs közterületen maszkviselési kötelezettség, de a zárt terekben és a tömegközlekedési eszközökön kötelező a maszk hordása, amit a Rendőrség ellenőriz. Akinek szüksége van maszkra, kérem jelentkezzen az ügyeleti telefonszámon vagy a Polgármesteri Hivatalban a közterületfelügyelőnél. Korlátozott számban van még a felajánlásból előállított mosható maszkokból és igény szerint tudunk adni a rászorulóknak.

A kisbéri piac változatlan formában működik csütörtök délelőttönként. Kérjük mindenki tartsa be a 1,5 méteres biztonsági távolságot. A maszk használata a piac területén is kötelező. A helyben készített ételek az egyéb éttermek kínálatához hasonló módon csak elvitelre árusíthatók, illetve vásárolhatók, a helyben fogyasztásra nincs lehetőség.

A Wass Albert Művelődési Központ és Városi Könyvtár 2020. november 11-től zárva tart. A könyvek és kiadványaink "teraszkölcsönzés” keretében elvihetők. A visszahozott könyvek 72 órás karantén után kerülnek visszavételre és válnak ismét kölcsönözhetővé. Forduljanak bizalommal a könyvtárosokhoz telefonon 06-34/352-903-as számon, munkanapokon 10-15 óra között a könyvtár teraszán!

Köszönöm megértésüket és kérem további együttműködésüket a családunk és a környezetünkben élők egészsége érdekében.

Tisztelettel:

Sinkovicz Zoltán
polgármester


A központi intézkedések a következő linkről érhető el:

 

 

 

 • Elérhetőségek
 • Galéria
 • Kultúra
 • Látnivalók
 • Munkalehetőségek
 • Sport
 • Szálláshelyek
 • Testületi ülések
 • Videók
 • Városi KönyvtárWass Albert Művelődési Központ
  Kisbér Város Önkormányzata - 2870 Kisbér, Széchenyi u. 2. - Telefon: (+36 34) 552-002 - E-mail: titkarsag@kisber.hu