Kisbér város hivatalos honlapja
           
       

Bakonyszombathely - Bakonyszombathelyen is létesült szociális iroda

2012. június 14. , csütörtök
Bakonyszombathely - Bakonyszombathelyen is létesült szociális irodaBakonyszombathely - Bakonyszombathelyen is létesült szociális irodaBakonyszombathely - Bakonyszombathelyen is létesült szociális irodaBakonyszombathely - Bakonyszombathelyen is létesült szociális iroda

Jobb körülmények között segítik a családokat és a rászorulókat a kisbéri kistérségben. A szolgáltatások, már Bakonyszombathelyen is elérhetőek. A szociális irodában, a szakellátásnak a szakembereivel, találkozhatnak a rászorulók, illetve ez egy olyan információs központ is lesz, ahol mindenki tudja jelezni a problémáját.

Bakonyszombathelyen az iroda kialakítására a Polgármesteri Hivatal épülete mögötti terület lett kijelölve. A Hivatal mellékbejárata megmaradt, a közlekedőből nyílóan alakították ki a szociális irodát, úgy hogy a meglévő külső falazatban egy nyílást bontottak, és fa ajtót helyeztek el benne. A várónál is készült bejárat, így közvetlenül az udvarról is megközelíthető. A tervezett helyiséget gipszkarton válaszfallal osztották két részre. Így alakult ki a közlekedő, a váró és a szociális iroda közvetlen kapcsolata. A váró bejárati ajtaja új, műanyag, üvegezett, hőszigetelt ajtó. A belső terekben papírrács betétes, dekorfóliázott fa beltéri ajtót építettek be. Az ablak új, hőszigetelt, fokozott légzárású műanyag ablak. A két helyiségben lapradiátort szereltek be, a fűtésvezeték meghosszabbításával a meglévő épület irányából. Mindkét helyiségben új lámpákat szereltek fel, valamint új konnektorokat és villanykapcsolókat helyeztek el.
A Kisbéri Többcélú Kistérségi Társulás, a Családok és időskorúak szociális ellátásának kistérségi szintű fejlesztése című projekt megvalósításához nyert támogatást. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott összeg 143 912 703,-Ft. Az Új Széchenyi Terv keretében, a Kisbéri kistérség szociális és gyermekjóléti alapszolgáltatási központ alapvető infrastrukturális feltételei, 161,6 mFt-ból valósultak meg. A szolgáltatások - a nappali ellátás kivételével, minden településen, önálló helyszínen elérhetővé váltak, amely megsokszorozza a munkavégzés hatékonyságát. Az épület felújításokkal 15 új telephely jött létre, és a központ is megújult. A családsegítő központ munkatársai nemcsak Kisbéren, hanem a térség községeiben is segítenek a hozzájuk forduló rászorulókon.


Letölthető PDF formátumban:
Bakonyszombathelyen is létesült szociális iroda

 • Elérhetőségek
 • Galéria
 • Kultúra
 • Látnivalók
 • Munkalehetőségek
 • Sport
 • Szálláshelyek
 • Testületi ülések
 • Videók
 • Városi KönyvtárWass Albert Művelődési Központ
  Kisbér Város Önkormányzata - 2870 Kisbér, Széchenyi u. 2. - Telefon: (+36 34) 552-002 - E-mail: titkarsag@kisber.hu